Næringsdrivende: Fullt fradrag når du bruker andres bil i virksomheten

BILHOLD, NÆRINGSDRIVENDE, ENKELTMANNSFORETAK, ENKELTPERSONFORETAK: En selvstendig næringsdrivende kan ofte være i den situasjon at den bilen som brukes i forbindelse med næringen ikke eies av den næringsdrivende selv.

Eieren kan for eksempel være foreldrene til den næringsdrivende, ektefellen, samboeren, en venn eller kjenning, eller en forretningsforbindelse for den saks skyld.

TIPS! Her er skattereglene klare: Næringsdrivende som bruker andres bil til næringskjøring, har full fradragsrett i sitt regnskap som om han eller hun eide bilen selv.

I praksis slår dette inn når dokumentert kjøring i næring med denne bilen ikke overstiger 6000 km samme år og bilen dermed skattemessig regnes som privatbil.

Fradrag gis etter inntektsårets ordinære km-sats.

Men det gis ikke fradrag for andre kostnader ved den aktuelle bilen.

Betaler eksempelvis den næringsdrivende noe til den som låner eller leier ut bilen, blir det ikke fradrag for dette i tillegg til fradraget etter sats for kjørte km i næring.

Aktuelt hjelpemiddel for dokumentasjon: Kjørebok (trykt hefte, A5)

Les mer om dette i vår ebok 013 Billigste bilhold i småbedriften (inngår også til rabattpris kr 9,50 som del av DrivBedre-pakken)

TILBUD NÅ PÅ DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT & ØKONOMI: Kun kr 9,50 per ebok

MERK! Alle Risangers ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best, når det passer deg best! Øyeblikkelig tilgang ved kjøp.

Hva sier våre ebok-kunder?

LES! Slik leser du ebøker – enkelt og greit

Gjør deg nytte av dette tilbudet