Mer om forfatteren Otto Risanger

(Dette er en fortsettelse fra siden Om forfatteren)

Mediene sier om Otto Risanger

Risanger lever i høyeste grad opp til det journalistiske slagord ‘På DIN side’. (Dagbladet)

Det fremgår av bokomslaget at forfatteren er prisbelønnet for sin evne til å opplyse vanlige folk om økonomi-spørsmål. Det kan jeg forstå. (Dagen)

(…) imponert over hvor raskt og presist den tidligere journalisten snuser seg frem til de riktige kilder. Enten det dreier seg om skatt, trygd eller finans. Risangers litterære bidrag er bearbeiding, forenkling og popularisering av stoffet, til en form som glir rett inn i de tusen hjem. (Dagens Næringsliv)

Gjennom flere år har han gjort et unikt journalistisk arbeid på høyt faglig nivå som har vært av betydning for tallrike enkeltmennesker. (Fra begrunnelse for tildeling av prisen som «Årets frilanser 1989»)

Boken er preget av at forfatteren har gått grundig og kritisk til verks i beskrivelsene av de mange emnene som blir tatt opp, og alle «eksperter» er sikkert ikke like begeistret for måten han har turnert stoffet. Det gjør imidlertid ikke innholdet mindre troverdig. (Bergensavisen)

Den erfarne økonomirådgiveren Otto Risanger har kommet med en ny utgave av PENGEBOKA, med oppdatert informasjon og mange nye tips og regler. Otto Risanger kalles både skatteguru og folkets økonomiprofet. Fordelen med Risangers framstilling er at den er forståelig for ikke-økonomer, nyttig og troverdig. KK mener: Skaff deg denne boka og få bedre oversikt over økonomien din. Du sparer fort inn igjen de hundrelappene den koster. Karakter: 5 poeng av 5 mulige. (Kvinner og Klær)

Jaktområdet er den offentlige regelverksjungel. Når paragrafen er funnet, rives den byråkratiske språkdrakt av og fremstilles lett synlig og tilgjengelig for den norske mann og kvinne. I bokform. (Bok og Samfunn)

Landets mest kjente skatteplanlegger «for de store masser». (Tidsskriftet Skatterett)

Ikke før har Finansdepartementet flyttet på et komma i en fradragsregel, så er Otto Risanger der med et nytt kapittel om emnet. (Dagens Næringsliv)

Otto Risanger anses av mange som Norges beste skatteekspert for småbedriftsledere. (Etablerer-ABC’n)

Norges fremste skatteekspert … Otto Risanger er en uovertruffen ener innenfor området økonomi. For over 25 år siden skrev han boka «Pengeboka», som har vært som en bibel å regne i personlig økonomi-sammenheng. Han har gitt ut mer enn 100 økonomibøker og har vært økonomispaltist både i Dagbladet og VG. Nå driver Risanger driver sitt eget Ebokforlag og er informasjonsleverandør av nyhetsartikler og tips om blant annet skatt, økonomi, lønn, personal, familiejus og småbedrift/eget firma. (Neste Klikk, ABC Startsidens nettmagasin)

De av oss som er vokst opp med Donald Duck husker sikkert nevøene Ole, Dole, Doffens oppslagsverk «Hakkespettboka», der de kunne slå opp og finne løsninger på et hvert problem de måtte møte på sin vei. Vi føler oss nesten like trygge med Otto Risangers samlede. (Norges Kjøpmannsblad)

Norges mest kjente skatteskribent gjennom tidene. (Bladet FIRMA)

Pressens økonomiekspert nummer én. (Journalisten)

Lager eksempler og prøver å hjelpe leseren hele tida. (Dine Penger)

Otto Risanger er «guruen» når det gjelder bøker om skatt og personlig økonomi. (VG)

Etterhvert har det dukket opp endel såkalte eksperter på feltet personlig økonomi. Endel av rådene er utvilsomt ganske gode, som feks PENGEBOKA til Otto Risanger, der det er mulig for vanlige folk å få gode råd om hvordan en bør styre sin personlige økonomi. (Ny Tid)

Et årlig lyspunkt er uten tvil Otto Risangers pengebøker. (Agderposten)

Selv kaller han sitt arbeidsfelt for økonomisk forbrukerstoff. Han er pionér i Norge på dette området. (Farsunds Avis)

Ikke minst får Otto Risanger folk til å tenke seg om. Og bare det å tenke økonomisk er vel første skritt i riktig retning. (Sarpsborg Arbeiderblad)

Det særpreger Pengebøkene at de er uavhengige av både regjering og næringsliv. (VG)

At Risanger har evnen til å se hvor den økonomiske skoen trykker, og på hvilke områder det er behov for grundigere informasjon når det gjelder privatøkonomi, viser blant annet flere aktuelle saker som han har tatt opp i tidligere års Pengebøker, og som senere er blitt populære saker i massemedia. (Haugesunds Avis)

Leserskaren spenner fra et av Norges fremste rockeband til en biskop i statskirken. (VG)

Om 10 dager skal selvangivelsen leveres. Det norske folk river seg i håret. Otto Risanger smiler i skjegget. (VG)

Otto Risanger er blitt folkets økonomiprofet nummer én. (Farsunds Avis)

Journalist Otto Risanger har skapt seg en solid plass i bokhyllene på norske hjemme- og bortekontorer , bortimot en hyllemeter blir det vel etterhvert. (Norges Kjøpmannsblad)

Ola og Kari nordmanns reiseleder gjennom privatøkonomiens fallgrubefylte labyrint. (Aftenposten)

Ikke sjelden hender det at bankfolk og ligningsfunksjonærer ringer Risanger og forteller at endelig, etter at Pengeboka er kommet, skjønner de innholdet av de mest intrikate reglene de selv er satt til å forvalte i embets medfør. (Økonomisk Rapport)

Pengeboka – etter hvert en trofast og årlig revidert bibel for økonomibevisste nordmenn. (Fædrelandsvennen)

Det stemmer på en prikk at boka gir slike kunnskaper som en skatteadvokat eller revisor kunne gi, men som de færreste oppsøker sånn til daglig. I alle fall, denne håndbok i privatøkonomi bør bli manges veileder. (Nordlandsposten)

Risanger har jobbet med og skrevet om personlig økonomi i en årrekke. Det er all grunn til å tro at han vet hva han snakker om når han gir råd til det beste for din og min lommebok. (Skattebetaleren)

Han kan se tilbake på utallige bøker som bidrar til å gjøre den økonomiske hverdagen for både frilansere og  folk flest en smule lettere. (Bladet Frilansjournalisten)

Risanger er en både kjent og anerkjent økonomijournalist. (Vi over 60)

Glem lotto, sats på Otto? Selvfølgelig er det raske penger å hente på travbanen eller i tipping eller Lotto, men kanskje er det klokere å kjøpe boka til Otto Risanger og lytte til de råd som der blir gitt enn å satse på raske gevinster. (Vi Menn)

Otto Risanger har lenge vært guru i privatøkonomi. (Bergens Tidende)

Det finnes etterhvert mye litteratur til hjelp og nytte i dagliglivets økonomiske problemer. Et minus ved denne litteraturen er ofte at det er spesialbøker som tar for seg et enkelt emne, og at de er dyre i innkjøp. En bok som skiller seg klart ut i denne floraen er Pengeboka. (Telemark Arbeiderblad)

Han har banet veien for denne type stoff i mange år. (Drammens Tidende og Buskeruds Blad)

Forfatteren kan åpenbart enormt mye om emnene han behandler. Dessuten kan han skrive slik at vi som aldri har gått på Handelshøyskoler og den slags, likevel forstår – i alle fall en god del – av det forfatteren har på hjertet. (Dagen)

Imponert over den enkle måte tildels kompliserte spørsmålsstillinger er presentert på. (Dagens Næringsliv)

Otto Risanger er kjent som Dagbladets store skatteekspert, og har de siste årene gitt ut en rekke bøker med råd om skatt & penger. Mange har oppfattet denne forfattervirksomheten som litt småsnuskete og lurt på om målet er å lære opp flere skattesnytere. Dette er ikke riktig. Risanger påpeker flere ganger samfunnsansvar og advarer mot skattefusk. Men målet for Risanger er å lære folk som ikke har råd til å bruke skattejurister mer om egne rettigheter og muligheter. (Praksis, AUF)