Om forfatteren

Otto Risanger er blant mye annet godt kjent for bestselgeren Pengeboka, den årlige privatøkonomibibelen som siden 1979 var ledende i personlig økonomi her i landet. Nå utgis den årlig som e-bok og er i sin 36. sesong.

Risanger har vært journalist i flere aviser, nattredaktør i Rogalands Avis, reportasjeleder i NTB innenriks, redaktør i Gamle Aker Budstikke og i Svalbardposten.

Som frilanser var han med på etableringen av Frilansklubben/NJ (nå NJ Frilans), der han var leder og nå er æresmedlem. Han var også representant  i Norsk Journalistlags landsstyre.

Otto Risanger var den første som vant prisen «Årets frilanser».

Han har sittet som representant i Stavanger bystyre og Rogaland fylkesting og vært nestleder i sosialstyret i Stavanger.

Alt i alt har Risanger bak seg et tresifret antall bøker og ebøker, utgitt på Risanger AS, men også på forlagene Pax, Gyldendal, Cappelen, Bokklubben Nye Bøker, Bokklubben Bedre Ledelse, Hjemmets bokforlag, Fredhøis Forlag, Rådgiver’n, Damm, Vigmostad og Bjørke, Fagbokforlaget og Adekvat.

«Den allesteds skrivende Risanger …» var betegnelsen forretningsbladet Kapital brukte om Otto Risanger.

Siden 1989 har Otto Risanger hvert år laget en oppdatert utgave av utfyllingsheftetheftet Kjørebok for alle bilordninger.

For noen år tilbake utkom Singelboka, Samboerboka, Ektefelleboka, Foreldreboka, Skilsmisseboka og Arveboka. Seks bøker, 1700 boksider – ut samtidig – fullspekket med jus og økonomi om hele menneskelivet.

Risanger startet som faglitterær forfatter i 1975 med Politiske oppsigelser (medforfatter) på Pax. Året etter kom reportasje- og debattboka Skipet som ikke kunne synke: Om Berge Istra og sikkerheten til sjøs på Cappelen og i 1978  Russerne på Svalbard: Hvem er de? Hva gjør de? på Sampress. Etter første Pengeboka i 1979 fulgte et stort antall andre økonomibøker, blant andre Arbeidsløses ABC. Han var medforfatter i læreverket Økonomi og data (for videregående) på Gyldendal. Senere kom blant andre humorboka For fattig og rik og sitatboka Flere gullkorn.

Hans siste trykte bok er Ansattegoder skatt – skatt ikke (Fagbokforlaget 2010), 400 sider om det meste som finnes av frynsegoder på norske arbeidsplasser. Hans siste e-bok er Ungdomsøkonomi (Adekvat 2014).

På nettstedet risanger.no driver Otto Risanger en kontinuerlig nyhetsoppdatering, som også inngår i de 40 forskjellige e-bøkene som utgjør DrivBedre-pakken og utgis av Adekvat. Denne abonnementspakken handler om skatt og økonomi, avgifter og regnskap, trygd og pensjon og ikke minst fallgruber og muligheter for de helt små bedriftene og selvstendig næringsdrivende. De 40 e-bøkene, som oppdateres årlig, selges også enkeltvis hos landets e-bokhandlere.

Les mer om forfatteren
Les hva våre kunder sier
Les mer om forlaget