Selvstendig næringsdrivende? Hvor mye kan jeg låne av firmakassa?

EGET FIRMA, ENKELTPERSONFORETAK, SELVSTENDIG NÆRINGSDRIVENDE, LÅN: Mens det er strenge regler for når og hvor mye en innehaver av eget AS kan låne av AS’ets midler, finnes det ingen tilsvarende regler for en selvstendig næringsdrivende med enkeltpersonforetak.

Beløp som innehaveren av enkeltpersonforetak tar ut, medfører altså ingen formaliteter.

Innehaveren står fritt til å låne av kassa. Det er innehaverens egne penger. Beløp som en innehaver av enkeltpersonforetak/enkeltmannsforetak tar ut, medfører i seg selv ingen skatt eller avgift.

Det er det regnskapsmessige resultatet ved årets slutt  som avgjør skatten for eieren, ikke hva han eller hun faktisk har tatt ut i kontanter.

Men den som ikke har holdt av penger til skatteregningen – eller andre regninger – kan som kjent komme ille ut …

Les mer i vår ebok 003 Smarte skattegoder til næringsdrivende

TILBUD PÅ DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT OG ØKONOMI: Kun kr 9,90 per ebok

MERK! Alle våre ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Dette produktet er ikke lengre i salg. Paal Stavrum har overtatt driften av Risangers ebøker

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.

(Du får altså hele DrivBedre-pakken for kun 396 kroner eks mva! Så lav pris er mulig fordi vi 1) har mange kjøpere 2) hver dag får nye og 3) satser bevisst på kvalitet til en rimelig pris. Ett eneste økonomi- eller skattetips kan tjene inn prisen mange ganger ..)