Jeg har en blogg – skal jeg skatte?

BLOGG, SKATT, NETT, NÆRING: Hva er skattepliktig når du driver egen blogg på nettet? Her har vi satt det opp i spørsmål og svar.

Jeg har en blogg hvor jeg har noen inntekter fra annonser og affiliate, er jeg skattepliktig for disse inntektene?
– Skatteplikten følger av om aktiviteten anses som næringsvirksomhet eller hobby. Som næringsdrivende er du underlagt norske skatte- og avgiftsregler.

Jeg har en blogg og har noen inntekter av dette, skal dette oppgis i skattemeldingen (selvangivelsen)?
– Enhver fordel/inntekt vunnet ved arbeid, kapital og næring skal opplyses om i skattemeldingen (selvangivelsen) eller næringsoppgaven.

Jeg har en blogg og mottar gratis produkter fra ulike selskap, skal jeg oppgi disse til beskatning?
– Om du mottar produkter fra ulike selskap og skriver og annonserer for disse produktene i bloggen din, vil dette bli sett på som en kompensasjon for utført arbeid. Du har da utført en jobb for selskapet som har sendt deg produktene.

Inntekten er i dette tilfellet produktets omsetningsverdi, dvs. prisen du ville betalt dersom du kjøpte produktet i en butikk. Om inntekten skal rapporteres som næringsinntekt eller annen inntekt, avhenger av om hvordan bloggen drives.

Produkter som mottas, men returneres til avsender ubenyttet, vil ikke være skattepliktig. Gaver som gis uten forventning om motytelse, slik som bursdags- og julegaver, er ikke skattepliktig.

Jeg har en blogg/nettside på en utenlandsk server, er jeg skattepliktig til Norge eller til landet der serveren ligger?
– Hvor bloggen/nettsiden er fysisk plassert har ingen betydning for skatte- og avgiftsreglene. Skatte- og avgiftsplikten avgjøres av hvilket land bloggen/nettsiden drives fra. Det vil si, er bloggen/nettsiden lokalisert i utlandet, men drives fra Norge, skal norske skatte- og avgiftsregler følges.

Kilde: Skatteetaten.no

Les også vår ebok Næringsoppgaven: Gjør-det-selv.

MERK! Alle våre ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Paal Stavrum har overtatt driften av Risangers ebøker

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.