Utenlandske arbeidstakere må ha norsk ID-nummer

UTENLANDSK ARBEIDSTAKER, A-ORDNINGEN, ID-NUMMER: Ved rapportering av utenlandske arbeidstakere i a-ordningen, er det et krav at denne personen identifiseres med et norsk ID-nummer.

Som norsk identifikator godtas norsk fødselsnummer eller ID-nummer.

Det er kun midlertidig at du kan benytte internasjonal identifikator ved utfylling av a-meldingen. Oppdragsgiveren plikter å bruke norsk ID-nummer så snart det er mottatt.

Konsekvensene av å ikke bruke norsk ID-nummer er at opplysningene ikke blir med på den forhåndsutfylte selvangivelsen. Vedkommende får heller ikke  skattekort.

Arbeidsgiveren plikter da  å trekke 50 prosent skatt, men arbeidstakeren får ikke automatisk godskrevet dette skattetrekket!

Feilmelding ved rapportering

Når du rapporterer med internasjonal identifikator i a-meldingen, vil du alltid få en feilmelding.

TIPS! Dette er en påminnelse om at du bør spørre om arbeidstakeren har fått norsk ID-nummer, skriver Skattenytt.

Mer informasjon?

Klikk deg inn på denne linken: altinn.no/no/a-ordningen

Les også i vår ebok 034 Arbeidsgiver og ansatte (inngår også til rabattpris kr 9,90 som del av abonnement på DrivBedre-pakken)


Kunder om DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi: “Utrolig mye nyttig informasjon. Veldig verdifull tjeneste” – “Har spart meg for titusenvis av kroner” – “Hadde aldri hatt mulighet til å finne ut av denne informasjonen selv” – “Sparte meg for mye penger” – “En god investering!” – “Prisen tatt i betraktning var det ingen tvil om å kjøpe hele pakken” Les flere kundeutsagn