Skatterobotene gir tilleggsskatt hvis arbeidsgiver retter feil

REISEREGNING, A-MELDING, SKATTEMELDING, TILLEGGSSKATT, SKATTEROBOT: Arbeidsgiveren gjorde en endring av sin opprinnelige vurdering av reiser en ansatt hadde foretatt. Dette gjorde han nesten ett år senere, i form av en endret A-melding. Øyeblikkelig dukket det opp et brev fra skattekontoret med varsel om 20 prosent tilleggsskatt. Årsak: Den ansatte hadde unnlatt å komme med korrekte opplysninger i sin skattemelding.

– Skatte-«roboten» hadde sikkert ikke reagert om skattyteren hadde rettet skattemeldingen sin før arbeidsgiveren sendte endret lønnsrapportering. Men her oppstår risikoen for tilleggsskatt fordi arbeidsgiveren gjør sin endring først, skriver Johan A. Killengreen, Ernst and Young, i en artikkel i Finansavisen.

I dette eksemplet har skatteadvokaten fått ryddet opp i situasjonen og fått skattekontoret med på at det forelå tilstrekkelige unnskyldelige forhold, slik at kravet om tilleggskatt ble trukket tilbake.

Poenget er uansett viktig: Dersom du ikke selv har kontroll på at alle opplysninger som gis automatisk og kontroll på at disse til enhver tid er riktig også i din skattemelding, vil du risikere tilleggsskatt.

– Prinsippet er ingen nyhet, men automatiserte løsninger også hos skatteetaten kan gi ubehagelige overraskelser for mange dersom man ikke er sitt ansvar bevisst, skriver Killengreen.

TILBUD PÅ DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT OG ØKONOMI med 40 ebøker: Kun kr 9,90 per ebok

Les om vår ebok Reise og diett i småbedriften

MERK! Alle Risangers ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Øyeblikkelig tilgang ved kjøp.

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.