Skattemeldingen 2017: Viktig post er fjernet

SKATTEMELDING 2017, ALTINN, POST FJERNET: Skattemyndighetene har fjernet posten i skattemeldingen der tilleggsinformasjon kunne legges inn. – Folk kan gå glipp av skattepenger, advarer ekspert i Skattebetalerforeningen. Onsdag 4. april 2018 blir skattemeldingen for 2017 tilgjengelig elektronisk i Altinn.

Fristen for å levere skattemelding for 2017 er 30. april 2018 for lønnstakere og pensjonister, mens næringsdrivende har frist til 31. mai 2018.

Skattemeldingens viktigste post

Ifølge Skattebetalerforeningen er det skattemeldingens viktigste post, 5.0, som er fjernet.

– Det var her du kunne legge inn tilleggsinformasjon om ulike poster og forhold, sier fagsjef Rolf Lothe. Nå må man i stedet lage et vedlegg og legge dette ved skattemeldingen dersom det er poster eller andre ting man er usikker på. Det anbefaler Lothe alle å gjøre.

– Det er viktig at folk gir nødvendig informasjon, slår han fast overfor Dagbladet.

– Mer tungvint

Skattebetalerforeningens ekspert tror posten trolig er fjernet for å gjøre det enklere for skattemyndighetene. Mye taler for at færre kommer til å utdype innholdet i poster som de er usikre på når prosessen bli mer tungvint, mener fagsjefen.

– I verste fall tar de ikke sjansen på å føre opp noe de er usikre på, og går dermed glipp av skattepenger, sier han og oppfordrer alle til å benytte seg av muligheten til å forklare særlig bakgrunnen for de fradragene man krever, i et eget vedlegg.

– Det kan for eksempel være salg av bolig med skattepliktig gevinst på 500.000 kroner. Da bør selger vise hvordan gevinsten er regnet ut og hvilke utgifter som er trukket fra. Eller ved kjøp og salg av aksjer og krav om fradrag for utgifter til å holde seg oppdatert i markedet. Her er det flytende grenser. Hvis bare fradrag føres opp uten å fortelle om tanken bak, er det risiko for tilleggsskatt, sier Rolf Lothe.

Usikre inntekter

Også inntekter som som skattyter er usikker på om er skattepliktig, som et reisestipend eller en hobbyinntekt, bør forklares.

I den nye skattemeldingen er det også nye regler om blant annet pendling, korttidsutleie av egen bolig og skatteinsentiver knyttet til oppstartsselskaper.

Les mer om dette i våre ebøker.

TILBUD PÅ HELE DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT&ØKONOMI: Nå kun kr 9,50 per ebok

MERK! Alle Risangers ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Øyeblikkelig tilgang ved kjøp.

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.

(Du får altså hele DrivBedre-pakken for kun 396 kroner eks mva! Så lav pris er mulig fordi vi 1) har mange kjøpere 2) hver dag får nye og 3) satser bevisst på kvalitet til en rimelig pris. Ett eneste økonomi- eller skattetips kan tjene inn prisen mange ganger ..)