Næringsdrivende og uerfaren med data? Skaff deg skatte-netthjelp

SKATT, SELVANGIVELSE, ÅRSOPPGJØR, SELVSTENDIG NÆRINGSDRIVENDE, NÆRINGSRAPPORT SKATT, ALTINN, NÆRINGSOPPGAVE: Har du hatt næringsinntekt, men ikke er særlig på erfaren på nett, må du få ordnet med elektronisk levering ved andres hjelp for at du ikke skal bli sittende i fella.

Levering fra næringsdrivende må nemlig kun skje elektronisk (via innlogging på altinn.no). Prøver du deg med levering på papir, regnes det for «ikke levert» når du har hatt næringsinntekt.

Kun med lønnsinntekt og/eller pensjon er papirlevering fortsatt tillatt.

Uklart hvor mye hjelp du får

Det er uvisst hvor mye skattekontoret vil eller kan hjelpe næringsdrivende med å legge inn de nødvendige opplysninger i skjemaene.

Men Finansdepartementet skriver i statsbudsjettet Prp 1 LS 15-16 at «Skatteetaten skal tilby veiledning for skattytere som opplever elektronisk innlevering som vanskelig».

Spør om nødvendig slekt og venner, kollegaer, andre, kjøp eventuelt hjelp fra en regnskapsfører. Den enklere utfyllingen (uten skjemaer!) i «Næringsrapport skatt» kan kanskje være til god hjelp for deg eller medhjelper.

TIPS! Les den grundige veiledningen om utfylling av «Næringsrapport skatt» – alternativt om utfylling av den tradisjonelle næringsoppgaven – i vår e-bok 028 «Næringsoppgaven: Gjør-det-selv».

Les mer om skattereglene og med full veiledning gjennom Næringsrapport skatt og næringsoppgaven i vår e-bok 028 Næringsoppgaven: Gjør-det selv, årlig ute i oppdatert utgave. Den inngår forøvrig i DrivBedre-pakken til tilbudspris kr 18 pr ebok.


Kunder om DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi: “Utrolig mye nyttig informasjon. Veldig verdifull tjeneste” – “Har spart meg for titusenvis av kroner” – “Hadde aldri hatt mulighet til å finne ut av denne informasjonen selv” – “Sparte meg for mye penger” – “En god investering!” – “Prisen tatt i betraktning var det ingen tvil om å kjøpe hele pakken” Les flere kundeutsagn