Feilbeskattet? Du kan nå endre skatten tre år tilbake!

SKATT, SKATTEOPPGJØR, ENDRE, RETTE: Nytt i 2017 er at du kan endre alle skatteopplysninger selv – inntil tre år bakover.

Tidligere måtte du sende en klage på skatteoppgjøret til Skatteetaten hvis du oppdaget feil eller hadde nye opplysninger.

– Nå er det slutt på å klage, nå skal du endre selv. Med ny skatteforvaltningslov som kom tidligere i 2017, er det i praksis du selv som fastsetter grunnlaget for skatten din når du oppgir inntekt, formue, gjeld og fradrag i skattemeldingen, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

– Hvis du oppdager feil i opplysningene i etterkant, så kan du nå endre selv. Dette er raskere og enklere både for deg og for Skatteetaten som skal beregne riktig skatt

Hvis du i etterkant av innleveringsfristen for skattemeldingen oppdager feil, mangler eller nye opplysninger, må du korrigere dette. Det gjelder også om du benyttet leveringsfritak.

Du kan endre opplysninger opp til tre år etter leveringsfristen for inntektsåret 2016.

Skatteetaten har laget en veileder som hjelper deg med å endre skatteopplysninger selv.

I noen tilfeller vil det fremdeles være nødvendig å levere en klage for å få til endring. Det gjelder for eksempel endringer i selvangivelser for inntektsår 2015 og tidligere, eller endringer av opplysninger som Skatteetaten har fastsatt.

Mer informasjon på skatteetaten.no

Les mer om skatteoppgjøret her: skatteetaten.no/skatteoppgjor

Les mer om hvordan du endrer eller klager her: skatteetaten.no/klage

Sommertilbud: Nå kan du få alle de gode skatte- og økonomitipsene til en pris som vi aldri før har kunnet tilby: Kun kr 9,90 per ebok (EPUB+PDF). Få de gode tipsene om skatt og økonomi både privat og i egen virksomhet. De 40 ebøkene i DrivBedre-pakken til Otto Risanger gir deg fakta på din skjerm, brett eller mobil – når det passer deg. Du betaler kun en tidel av prisen: Du får altså 90 prosent rabatt på ordinær ebok-pris. Og du har øyeblikkelig tilgang ved kjøp. Kjøp DrivBedre-pakken til kun kr 9,90 per ebok (OBS! Du må bruke denne linken for å nyte godt av dette spesialtilbudet.)


Kunder om DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi: “Utrolig mye nyttig informasjon. Veldig verdifull tjeneste” – “Har spart meg for titusenvis av kroner” – “Hadde aldri hatt mulighet til å finne ut av denne informasjonen selv” – “Sparte meg for mye penger” – “En god investering!” – “Prisen tatt i betraktning var det ingen tvil om å kjøpe hele pakken” Les flere kundeutsagn