Får du også skatteoppgjør og selvangivelse kun på nett fra nå av?

SKATTEOPPGJØR, SELVANGIVELSE, ELEKTRONISK, DIGITALT: Tre millioner nordmenn vil fra nå av motta skatteoppgjør og selvangivelse bare på nett. En stor del av disse tre millioner nordmenn oppleverer dette allerede 25. juni 2014. Da kommer nemlig første skatteoppgjør for 2013.

Med den nye ordningen måtte du aktivt reservere deg mot elektronisk kommunikasjon. Ville du ha skatteoppgjøret på papir, var fristen 10. juni 2014.

Trøst for de ikke-digitale

Men her er trøsten for de mange nordmenn som slett ikke er på nettet:

Har du aldri brukt noen digitale offentlige tjenester, og har du alltid mottatt skatteoppgjøret på papir, vil du fortsatt få oppgjøret og annen post på papir. Som før.

Hovedregel: Digitalt til og fra det offentlige

Tidligere i 2014 bestemte regjeringen at digital kommunikasjon med det offentlige skal være hovedregelen.

Skatteetaten tar altså nå som første offentlige virksomhet i bruk et nytt felles kontakt- og reservasjonsregister for offentlig sektor.

Tre millioner innbyggere som har registrert sin e-postadresse og/eller mobilnummer ved innlogging til offentlige tjenester på nett får nå skatteoppgjøret bare elektronisk.

SMS eller e-post

Skatteetaten sender varsel på SMS og/eller e-post når oppgjøret til hver enkelt er klart. Første dato for skatteoppgjøret i år er 25. juni, og det er løpende skatteoppgjør fram til 15. oktober 2014.

Kan reservere seg

De som vil ha skatteoppgjøret og alle andre viktige brev fra offentlig sektor på papir, kan reservere seg i et eget register på www.norge.no.

De som ønsker å få skatteoppgjøret på papir, men som har registrert e-postadresse og mobilnummer hos offentlige myndigheter, måtte ha reservert seg innen 10. juni 2014. Dette kunne gjøres på www.norge.no eller ved å ringe grønt nummer 800 30 300.

Skatteetaten: – Vi oppfordrer også alle til å sjekke kontaktinformasjonen sin i det felles kontaktregisteret, slik at vi kan nå alle på riktig SMS og/eller e-postadresse.

Vi minner også om om våre mange ebøker om skatt mv (hver av dem inngår også til rabattpris kr 9,90 som del av DrivBedre-pakken)