Eget firma i 2018: Gavefradrag opp til kr 40.000

HUMANITÆRE GAVER, FRADRAG, AS, AKSJESELSKAP, ANS, DA, KS: Også ditt eget aksjeselskap mv har fullt fradrag for humanitære gaver, for eksempel for innbetalinger til hjelpeorganisasjoner, når det skjer større naturkatastrofer, skader etter krig mv. Samme fradragsrett gjelder for støtte til andre humanitære formål.

Du får i inntektsåret 2018 direkte fradrag i selskapet ditt for bidrag (gaver) til frivillige organisasjoner opp til totalt 40.000 kroner. I 2017 var grensebeløpet 30.000 kroner.

Enten du gir til eksempelvis Leger Uten Grenser, SOS barnebyer, Norsk Folkehjelp, Redd Barna, Røde Kors eller andre frivillige hjelpeorganisasjoner, godtar skattemyndighetene dette som fradrag i inntekten i virksomheten din.

Fradrag både for private og firmaer

Mange har trodd at dette gavefradraget for bidrag kun gjaldt for private.

Men det er klart at fradragsretten for gaver til frivillige organisasjoner omfatter både gaver som gis av «personlige skattytere og av selskaper som er eget skattesubjekt, for eksempel aksjeselskap» (sitat fra Skatte-ABC).

Dette betyr:

  • Innehaverne av et AS eller NUF, deltakerne i et ANS/DA og KS og andelseierne i et samvirkeforetak kan la virksomheten gi gaver opptil totalbeløpet med fradragsrett for virksomheten.
  • Uavhengig av dette kan hver enkelt person gi samme beløp med fradrag i sin egen selvangivelse.

En innehaver av et enkeltpersonforetak derimot har ikke samme mulighet til å gi gaver dobbelt – altså både gjennom foretaket og personlig.

MERK! Det er naturligvis ønsket om å gi et bidrag som er det viktigste her og ikke skattereduksjonen. Men siden skattefradraget på gaver til frivillige organisasjoner er en realitet i det norske skattesystemet, kan det i noen tilfeller gi rom for økt bidrag i forhold til det som var utgangspunktet.

Les mer om detaljene for gavefradrag i vår ebok 002 Smarte skattegoder i eget selskap (inngår også til rabattpris som del av DrivBedre-pakken)

TILBUD PÅ DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT OG ØKONOMI: Kun kr 9,50 per ebok

MERK! Alle Risangers ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Nettbutikken er lagt ned, dette produktet er ikke lengre i salg.

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

(Du får altså hele DrivBedre-pakken med 42 ebøker for kun 396 kroner eks mva! Så lav pris er mulig fordi vi 1) har mange kjøpere 2) hver dag får nye og 3) satser bevisst på kvalitet til en rimelig pris. Ett eneste økonomi- eller skattetips kan tjene inn prisen mange ganger ..)