Så blir det likevel skattefri diettsats i 2018

DIETT, OVERNATTING, PRIVAT, HYBEL, BRAKKE, YRKESREISE, PENDLERE: Skattemyndighetene har i februar 2018 varslet en diett-endring som skal gjelde tilbakevirkende fra 1. januar 2018. Den gjelder de som overnatter privat eller på hybel/brakke på yrkesreiser.

Her var det opprinnelige meldt fra Skatteetaten at hele denne skattefrie satsen skulle tas bort fra 2018.

– Skattedirektoratet har nå snudd og varsler at det vil bli innført en trekkfri diett på kr 88 pr. dag for arbeidstakere som er på yrkesreise og som overnatter i leilighet, hybel, brakke, privat o.l. hvor det er mulig å tilberede og oppbevare mat, sier Infotjenesters økonomirådgiver Espen Øren.

Han understreker at denne endringen bare gjelder de som er på yrkesreise, og ikke pendlere.

KILDE TIL FORVIRRING OG FRUSTRASJON
Reglene for skattefri diettgodtgjørelse har vært en stor kilde til forvirring og frustrasjon de siste månedene, ifølge Espen Øren. Regelverket som skal gjelde i 2018 har bare delvis vært klart, godt inne i 2018. Samtidig har det vært løpende endringer, slik at det har vært krevende å holde seg oppdatert.

Økonomirådgiver Øren sa fra scenen på Lønnsmedarbeiderdagen nylig at han neppe er den eneste som har ligget våken og tenkt på diettskatt i det siste:

– Prosessen har vært langvarig og forvirrende, og det er vanskelig å forholde seg til hva som er gjeldende status når det skjer så mye over så lang tid. Det har vært mange ulike satsbeløp involvert. Hovedutfordringen er for mange at det er vanskelig å finne ut hva som gjelder i dag, sa han.

TILBUD PÅ DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT OG ØKONOMI: Kun kr 9,90 per ebok

Les om vår ebok Reise og diett i småbedriften

MERK! Alle Risangers ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Øyeblikkelig tilgang ved kjøp.

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.