Ikke betal med norske kroner i utlandet

VALUTA: Hvor dyr sommerferien i utlandet blir, avhenger ikke bare av hvor mye du bruker på ferieopplevelsen, men også av hvordan du bruker pengene dine. Og her kan det være mye penger å spare, ifølge dinside.no.

Har du dratt kortet i utlandet i det siste, har du sikkert fått spørsmål om du vil betale i norsk eller lokal valuta. Mange vil nok velge å betale i norske kroner, for da ser man det nøyaktige beløpet.

Betaler du med kort i utlandet bør du som hovedregel betale i den lokale valutaen.

Forklaringen er enkel: Når du får spørsmål om du vil betale i norske kroner, er valutakursen som regel bestemt av den lokale banken eller butikkene selv. I praksis viser det seg at denne kursen ofte er betydelig dårligere enn norske bankers valutapåslag. Du må i tillegg også som regel ut med et ganske heftig valutagebyr.

Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO) har oppfordret nordmenn til å droppe norske kroner når de bruker kortet i utlandet.

Det finnes ikke noen restriksjoner som hindrer utenlandske butikker i å bestemme sin egen kurs, slik at useriøse butikker kan komme unna med å belaste deg mer enn nødvendig, dersom du ikke følger godt med på hva du betaler.


Kunder om DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi: “Utrolig mye nyttig informasjon. Veldig verdifull tjeneste” – “Har spart meg for titusenvis av kroner” – “Hadde aldri hatt mulighet til å finne ut av denne informasjonen selv” – “Sparte meg for mye penger” – “En god investering!” – “Prisen tatt i betraktning var det ingen tvil om å kjøpe hele pakken” Les flere kundeutsagn