Skatteplanlegging i eget firma? Mindre skatt nå, men det jevner seg ut

EGET FIRMA, SKATTEPLANLEGGING, SKATT, AVSKRIVNING: Hvis du hvert eneste år gjør skatten så liten som overhodet mulig – med andre ord bygger opp reserver ved nedskrivninger, avskrivninger og så videre så langt avskrivnings- og skattereglene tillater – vil du normalt før eller senere komme til et skjæringspunkt hvor dette slår tilbake.

Særlig inntreffer dette når salg av bedriften er aktuelt. Har du da minsket skatten gjennom en årrekke ved å bygge opp reserver i selskapet, blir den eventuelle gevinsten – og skatten – tilsvarende større.

TIPS! Glem heller ikke at når beregnet personinntekt i næring reduseres på grunn av at hovedvekten er lagt på å få ned skatten, får dette betydning for blant annet sykepenger og pensjonspoeng.

MERK! Dette er tiltak som en innehaver av en liten virksomhet ikke alltid kan gjennomføre på egen hånd. Men det er momenter som du kan ta med deg til regnskapsfører eller revisor.

Vedkommende kan så bidra med å vurdere hvilke tiltak som eventuelt kan være fornuftige for deg og din virksomhet.

Det viktigste er at du er informert om de skattemessige og økonomiske konsekvensene av tiltakene, både på kort og lang sikt, slik at du ikke kommer dårligere ut enn du burde.

Les mer om dette i vår e-bok Skatteplanlegging i småbedriften

TILBUD: Nå kan du få alle de gode skatte- og økonomitipsene til en pris som vi aldri før har kunnet tilby: Kun kr 9,90 per ebok (EPUB+PDF). Få de gode tipsene om skatt og økonomi både privat og i egen virksomhet. De 40 ebøkene i DrivBedre-pakken til Otto Risanger gir deg fakta på din skjerm, brett eller mobil – når det passer deg. Du betaler kun en tidel av prisen: Du får altså 90 prosent rabatt på ordinær ebok-pris. Og du har øyeblikkelig tilgang ved kjøp.

Kjøp DrivBedre-pakken til kun kr 9,90 pr ebok

MERK! Alle Risangers ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best.


Kunder om DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi: “Utrolig mye nyttig informasjon. Veldig verdifull tjeneste” – “Har spart meg for titusenvis av kroner” – “Hadde aldri hatt mulighet til å finne ut av denne informasjonen selv” – “Sparte meg for mye penger” – “En god investering!” – “Prisen tatt i betraktning var det ingen tvil om å kjøpe hele pakken” Les flere kundeutsagn