2018-skatten: Bruken av næringsoppgave 1 begrenses

SKATT, FRADRAG, NÆRING, NÆRINGSOPPGAVE 1, NÆRINGSOPPGAVE 5, ÅRSOPPGJØR: Mange selvstendig næringdrivende får seg nok en overraskelse når de om kort tid skal i gang med innberetning til Skatteetaten om skattepliktige inntekter og fradragsberettigede kostnader i 2018: Skattemyndighetene har nå begrenset bruken av Næringsoppgave 1.

Næringsoppgave 1 var skjemaet som i en årrekke formidlet den næringsdrivendes sammenfatning av fjorårets inntekter og kostnader og påfølgende skatteplikt.

Lettere med nylaget skatteskjema?

De siste par-tre skatteoppgjørene er gjort lettere for næringsdrivende, ikke minst fordi den nettbaserte nyskapningen «Næringsrapport skatt» kom som et alternativ.

Der får næringsdrivende automatisk beregning av verdier underveis og en rapport som er bedre tilpasset en liten bedrift eller næringsvirksomhet enn de gamle skjemaene var.

Begrenses

Men Skatteetaten våget ikke å droppe den legendariske «Næringsoppgave 1» helt, så den finnes ennå, men bruken begrenses altså.

Den nye «Næringsoppgave 5».er nok litt mer formell i tonen enn den gamle ener’n.

Men det kan kanskje ligge en viss trøst i at «Næringsoppgave 5» faktisk er en smule enklere å fylle ut enn den gamle enern var.

Mer plankekjøring, rett og slett, for den næringsdrivende som skal fylle ut.

Godt skatteoppgjør, uansett om du velger «Næringsrapport skatt» eller «Næringsoppgave 5» (eller 1, hvis du har muligheten).

Fra 4. april

Fra 4. april 2019 har du kunnet laste ned 2018-skjemaene på nettet, sammen med Skatteetatens foreløpige forslag til din skattemelding for 2018.

TIPS! Våre ebøker 028: «Næringsrapport skatt: Gjør-det-selv» og 042: «Frie yrker og skatt: Fradragsmuligheter» gir deg oppdaterte tips om hvordan du ordner med den næringsdrivendes årsregnskap, skattemelding mv på mest gunstige måte. Kjøper du DrivBedre-pakken med disse to ebøkene samt ytterligere 40 ebøker stort sett om skatt&økonomi samlet, er stykkprisen kun kr 9,50 eks mva.

Les mer om næringsoppgaven – bestill vår ebok 028 Næringsoppgaven: Gjør-det-selv

TILBUD PÅ DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT OG ØKONOMI: Kun kr 9,50 per ebok

MERK! Alle Risangers 42 ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Nettbutikken er lagt ned, dette produktet er ikke lengre i salg.

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.

(Du får altså hele DrivBedre-pakken for kun 396 kroner eks mva! Så lav pris er mulig fordi vi 1) har mange kjøpere 2) hver dag får nye og 3) satser bevisst på kvalitet til en rimelig pris. Ett eneste økonomi- eller skattetips kan tjene inn prisen mange ganger ..)