Lavere sykefravær: Et eksempel fra virkeligheten

SYKEFRAVÆR, SYKEHUSKØ, PSYKOLOGI, RUS, BEDRIFTSLEGE: I Veidekke AS med 5000 ansatte i Norge har sykefraværet gradvis gått ned fra 5,6 prosent i 2011 til 4,1 prosent i 2015.

Ifølge bedriftslege Kjell Aage Sørensen skal fraværet ligge rundt fire prosent:

– To prosent korttidsfravær og to prosent langtidsfravær. Lavere enn det tror vi ikke vi kommer. Folk blir jo syke, slik er det, og vi utstøter ingen fra Veidekke, sier han.

Her er de fem punktene bedriftslegen trekker fram for å beskrive Veidekkes vei til et lavt sykefravær:

  • Tett oppfølging av syke.
  • Involverende planlegging.
  • Hjelp i sykehuskø: Bedriftslegen hjelper selv ansatte som står i sykehuskø med å finne en kø som er kortere. Enten ved å ringe andre sykehus, eller ved hjelp av Fritt Sykehusvalg.
  • Psykologi og rus: Veidekke har avtale med Psykologbistand AS og kan dermed skaffe de ansatte psykologbistand over hele landet i løpet av en til to uker, fordi det er ekstra lange ventetider på dette feltet.
  • Inkluderende kultur.

Les også vår e-bok 017 Sykepenger og trygd i småbedriften (inngår også til rabattpris kr 9,90 som del av DrivBedre-pakken)


Kunder om DrivBedre-pakken Skatt&Økonomi: “Utrolig mye nyttig informasjon. Veldig verdifull tjeneste” – “Har spart meg for titusenvis av kroner” – “Hadde aldri hatt mulighet til å finne ut av denne informasjonen selv” – “Sparte meg for mye penger” – “En god investering!” – “Prisen tatt i betraktning var det ingen tvil om å kjøpe hele pakken” Les flere kundeutsagn