2015-selvangivelsen: Boliginntekter sjekkes ekstra grundig

2015, SELVANGIVELSE, BOLIG, SALG, UTLEIE, REISEUTGIFTER, HJEM-ARBEID: I selvangivelsen for 2015 vil Skatteetaten bruke lupen ekstra nøye for å sjekke om alle boliginntekter er oppgitt slik de skal. Også fradrag for reiseutgifter hjem-arbeid vil bli kontrollert.

– Gevinst på salg og utleie av bolig er dessverre et tilbakevendende område der vi ser det gjøres en del feil. Bare i fjor ble det forsøkt unndratt 600 millioner kroner ved salg og utleie av bolig. Derfor har vi en høy kontrollinnsats på området i år, sier Øivind Strømme, direktør i regionavdelingen i Skatteetaten til E24.

27 prosent skatt

Har man ikke bodd i boligen de siste to årene, skal salgsinntektene skattelegges med 27 prosent. Føres ikke disse inntektene riktig, risikerer man en tilleggsskatt på mellom 15 og 60 prosent på den skatten som kunne vært unndratt.

I skatteåret 2015 avdekket Skatteetaten skatteunndragelser for 5,3 milliarder kroner, melder E24, som også opplyser at Skatteetaten vil sjekke reisefradrag mellom hjem og arbeid ekstra nøye.

ABC Nyheter omtalte en undersøkelse Respons Analyse har gjort på vegne av Sparebank1 som viser at én av tre bruker under ti minutter på å kontrollere tallene fra Skatteetaten.

– Ikke gå i fella og vær fornøyd fordi du får penger tilbake. Jakt heller på flere fradrag i selvangivelsen, kanskje du skal ha enda mer tilbake, sa forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Les mer om skatt og fradrag ved boligsalg i vår ebok 012 Hjemmekontor, lokaler: Skattefeller, fradrag (inngår også til rabattpris kr 9,90 som del av DrivBedre-pakken)