Er du skattetaper eller -vinner i 2018?

SKATT, 2018, 2017, FRADRAG, INNTEKT, FORMUE: Mange får litt mer å rutte med i 2018. men samtidig er det flere grupper som risikerer en real skattesmell. Det viser regneeksempler fra Skattebetalerforeningen.

Regjeringens budsjettforslag innebærer at mange får en beskjeden skattelette i 2018 og dermed litt mer å rutte med.

Samtidig er det skattytere som må forberede seg på at de får mindre utbetalt hver måned i 2018 enn i 2017.

Vinnerne

Skattebetalerforeningen har regnet på hvordan de foreslåtte skatteendringene slår ut, og tallene viser at dersom du har en enkel og oversiktlig økonomi vil du stort sett komme noe bedre ut i 2018 enn i år. I tillegg vil alle som har store formuesverdier i såkalt arbeidende kapital være blant vinnerne, ettersom de får lavere formuesskatt.

Taperne

Taperne er de som tidligere har fått skatteklasse 2, som må reise langt til og fra jobb og som generelt sett har mange fradrag.

– Spesielt de som har hatt skatteklasse 2 taper mye. Når skattesatsen på alminnelig inntekt senkes til fra 24 til 23 prosent fra 2018, innebærer det også at alle fradragene mister litt verdi, sier Rolf Lothe, fagsjef i Skattebetalerforeningen.

Lothe sier at i enkelte tilfeller vil man se at noen kommer veldig mye dårligere ut i 2018, som for eksempel dersom man tidligere har leid ut boligen på Airbnb eller har elbil som firmabil, men han tror at de fleste nok kommer ut som i 2017.

TILBUD PÅ DRIVBEDRE-PAKKEN SKATT OG ØKONOMI: Kun kr 9,90 per ebok

MERK! Alle Risangers ebøker leveres i to formater samtidig: Både EPUB og PDF. Les i det formatet som passer deg best! Øyeblikkelig tilgang ved kjøp.

TIPS! Slik leser du våre ebøker – enkelt og greit

Hva sier våre ebok-kunder?

Gjør deg nytte av dette tilbudet.