Ebok 044: Arveboka – Arv, gave, avgift

Mange nyheter innen arv, gave og satser for arveavgift de siste årene har snudd opp-ned på mange av de sannhetene som gjaldt før. Arveboka (e-bok) av Otto Risanger har alle nye regler på plass.

En av de viktigste endringene var at arveavgiften ble fjernet. Men skjæringsdatoen for avgiftsfritak er likevel ikke automatisk 1. januar 2014. Arveboka redegjør for reglene som gjelder.

Som et ledd i fjerningen av arveavgift ble det innført nye saldoavskrivningsregler etter arv. Det kan i mange tilfeller gjøre at arv av næring er mindre gunstig nå enn det var i 2013 og årene før.

Arveboka behandler også de gunstigste framgangsmåter når man skal overføre verdier til barna.

Pris ebok (epub): Kr 239,- ekskl mva.
Kun kr 26 som del av
 DrivBedre-pakken

Kjøp denne e-boka
Kjøp DrivBedre-pakken

500 spørsmål og svar om arv, gave, skatt

Overføring mellom generasjonene kan skje gjennom arv, gaver, gavesalg, ordinært salg, generasjonsskifte mv. Økonomiske og juridiske forhold mellom besteforeldre, foreldre, barn og barnebarn, og også andre slektninger, blir behandlet i eboka.

Gjenlevende samboer har de siste årene fått styrket sin arverett etter den andre, tildels på bekostning både av felles barn og særkullsbarn. I mange tilfeller kan samboeren nå sitte i uskiftet bo etter den andre. Samboere har for første gang fått rett på minstearv etter loven, hvis de har felles barn.

Dette bør alle samboere – og deres arvinger – kjenne til. Gjenlevende ektefelle i uskiftet bo har derimot fått begrenset sin rett til uskifte.

Forskudd på arv mv

Arveboka behandler også forskudd på arv, hvem som arver hvem, hvordan arveoppgjøret kan planlegges før død, hvordan arven kan fordeles, hvor mye hver arving får, livsforsikring som en del av arveoppgjøret osv.

Ofte er spørsmål rundt bolig eller fritidsbolig noe av det mest sentrale i en arve- eller overføringsprosess og boka behandler også dette. Et standardverk om testament, arv, gave mv. Grundig, men lettlest.

Kun kr 295,- (kr 239,- eks mva).

Godord om Arveboka

«Fordeling av arv. Skatteetaten. Ubegripelige skjemaer. Tinghuset. Underskrifter fra alle for å bestyre boet privat. Ingen hjelp å få på det lokale skattekontoret eller på Skatt øst i Oslo. Kjøpte Arveboka til Otto Risanger, og der sto alt jeg lurte på, enkelt og greit. Med god hjelp fra min svigerdatter som er økonom gikk det bra.» (Les hele saken i Romerikes Blad)

Pris ebok (epub): Kr 239,- ekskl mva.
Kun kr 26 som del av
 DrivBedre-pakken

Kjøp denne e-boka
Kjøp DrivBedre-pakken

MERK! Også Pengeboka inngår i DrivBedre-pakken.

NYTT! Nå får du også Risangers ebok Ungdomsøkonomi som del av DrivBedre-pakken. Midt i blinken både for ungdom, for deres foreldre og ikke minst for arbeidsgivere. Informativt om rettigheter og plikter når unge jobber.